Gambar Kenangan Dan Pedang Nabi Muhammad saw

Nabi

Nabi Muhammad saw, Adalah rasul terakhir. Mari kita sama sama selawat atas baginda nabi Muhammad saw.   Baru baru ini sempat melawat pameran senjata dan juga pedang di Gurun Kedah. Memang menarik, menakjubkan. Di sebabkan kami tak dibenar ambil gambar maka, gambar pameran di Gurun Kedah tak dapat saya papar disini.

Bila masuk bilik pameran, sayu dan sebak bila melihat alatan perang . Paling sebak hati saya bila masuk rumah replika , ada bilik tetamu, bilik solat , bilik fatimah, dapur, bilik niaga khatijah. Didalamnya terdapat baju Rasululah. Dhaif bila melihat kerusi batu di bilik tetamu. Walaupun begitu jasa baginda pada kita amat tinggi sekali. SubnaAllah.. moga roh baginda di rahmati Allah.

Foto-foto ini kebanyakan adalah koleksi yang tersimpan dari berbagai tempat di beberapa negara: Museum Topkapy di Istambul Turki, Yordania, Irak dan negara-negara Timur Tengah lainnya,

nabiJUBAH

KUNCI KAABAH

blessed-seal

PEDANG NABI

PINTU MAKAM NABI SAW – DARIPADA EMAS

KASUT NABI

BAJU NABI

pedang

Nabi

lokasi 2

About admin

Nama saya Fauzi Ahmad, Pemilik blog ini dan laman web cpintrass.com. Blog ini dibina 2008 dan memaparkan perbagai isu. Anda boleh kongsi pendapat dan komen anda. nota ------- IKLAN YANG DI KELUAR ADALAH SECARA AUTO OLEH PIHAK GOOGLE SAYA TIADA KAWALAN TERHADAP ISU DAN GAMBAR TERSEBUT FAUZI AHMAD Admin Terima kasih kepada pelawat blog ini dan pelanggan produk saya.
[shareaholic app="share_buttons" id="11152297"]
This entry was posted in Agama and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*