Berapa kerapkah saya harus menyusukan bayi saya

Berapa kerapkah saya harus menyusukan bayi saya

Selera bayi anda akan berbeza dari hari ke hari dan bulan ke bulan, jadi biarlah dia menentukan kekerapan ini. Bayi anda akan menyusu sekerap yang diperlukannya, selagi anda belajar untuk memerhati kiu-kiunya dan memberi respon.

Jika bayi anda baru lahir dia perlu menyusu sedikit-sedikit dan kerap, jadi, berikan dia susu setiap dua atau tiga jam. Biarkan dia menyusu seberapa lama dia mahu. Jika dia tidak mahu menyusu lagi, jangan paksa dia untuk minum lebih. Apabila bayi anda membesar dia akan mampu mengambil susu yang lebih banyak dan boleh tahan tidak menyusu bagi jarak yang lebih panjang.

Sebagai pandaun umum, bayi anda akan meminta antara 150ml dan 200 ml formula bagi setiap kilogram berat badannya. Jadi, jika berat bayi anda 3 kg, dia akan memerlukan antara 450ml hingga 600ml formula dalam tempoh masa 24 jam untuk memuaskan kelaparannya.

 

lokasi 2

About admin

Nama saya Fauzi Ahmad, Pemilik blog ini dan laman web cpintrass.com. Blog ini dibina 2008 dan memaparkan perbagai isu. Anda boleh kongsi pendapat dan komen anda. nota ------- IKLAN YANG DI KELUAR ADALAH SECARA AUTO OLEH PIHAK GOOGLE SAYA TIADA KAWALAN TERHADAP ISU DAN GAMBAR TERSEBUT FAUZI AHMAD Admin Terima kasih kepada pelawat blog ini dan pelanggan produk saya.
[shareaholic app="share_buttons" id="11152297"]
This entry was posted in bayi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*