Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan

Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan

Pengalaman seorang Ibu saya dedahkan, untuk panduan anda, Rozana Ibu kepada Darwish, telah menggunakan Set Buku dan VCD al Furqan  untuk mengajar anaknya  dari mula hendak mengenal huruf hingga dia boleh membaca. Habis set ni, saya sambung dengan buku iqra’ biasa yang ada jilid 1-6, tapi start dengan buku Iqra 3 dan seterusnya.

Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara yang paling mudah, seawal mungkin, cepat dan efektif. Ia dilengkapi dengan kaedah mengajar yang kreatif dan efektif. Terbukti kanak-kanak yang dapat membaca Al-Quran lebih awal, sebelum bersekolah lagi sering mendapat kejayaan cemerlang dalam pelajaran, berakhlak mulia dan tenang.

* Sesuai untuk kanak-kanak 3 tahun ke atas
* Mengikut kaedah fonetik
* Disusun secara sistematik – 14 huruf lazim diikuti huruf bermakhraj
* Perkataan bermakna dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Arab
* Kemahiran diperkenal secara bertahap
* Illustrasi dan kad imbasan menarik

TESTIMONIAL PENGGUNA AL FURQAN

“asalamualaikum…. Puan Rosnita, alhamdulilah…jas dah terima set furqan tu….balik je dari keje…terus tunjuk kat anak dara jas (5thn)…jas ajar muka surat 1-4 je….

pas tu jas kata ok…simpan dulu esok lak… dia kata x mau…kakak nak baca lagi…..jas kata kakak baca ler dulu…mama nak rebus botol susu jap…..

dari dapur jas dok dengar dia baca……lancarnya…. pas tu jas pi le jenguk…dan suruh dia ulang balik…… dia baca dari muka surat 1-20…..dengan lancar sekali…….x payah jas tegur bacaan dia tu…….

allah je yg tahu…hati jas masa tu……dan anak jas tgur…nape mama mcm org nak nanggis je…… jas happy sgt2 dengan kemampuan anak jas tu…….ALHAMDULILAH….” ~Puan Jasliza – Sg. Petani, Kedah~

“Saje nak bagi tau.. anak saya sejak guna set Al-Furqan tu dia dah boleh baca dalam tulisan jawi.. Minggu lepas cikgu sekolah dia bagi tau saya .. terkejut le jugak..sebab kat rumah takde pun buku jawi.. rupanye dia belajar dari buku Al-Furqan.. baca Muqaddam pun dah pandai.. walau pun sebenarnya dia tak sampai lagi ke tahap baca Muqaddam.. Alhamdulillahhh..” ~Puan Zarina – Kajang, Selangor~

“salam pn rosnita…buku dah sampai….dia suka dgr lagu dlm kaset tu..pastu seronok membaca ..ma..ba…hehehe…baca tu tak payah mengeja kan…just baca ‘ba’ je kan..” ~Puan Suzanna – Shah Alam, Selangor~

JIKA MINAT BOLEH DAPAT DI BAWAH:

http://bit.ly/ebFtKM

lokasi 2

About admin

Nama saya Fauzi Ahmad, Pemilik blog ini dan laman web cpintrass.com. Blog ini dibina 2008 dan memaparkan perbagai isu. Anda boleh kongsi pendapat dan komen anda. nota ------- IKLAN YANG DI KELUAR ADALAH SECARA AUTO OLEH PIHAK GOOGLE SAYA TIADA KAWALAN TERHADAP ISU DAN GAMBAR TERSEBUT FAUZI AHMAD Admin Terima kasih kepada pelawat blog ini dan pelanggan produk saya.
[shareaholic app="share_buttons" id="11152297"]
This entry was posted in ebook & Digital. Bookmark the permalink.

2 Responses to Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan

  1. shuhada says:

    macam mana nak beli set furqan tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>