Makanan sihat untuk bayi, anak-anak anda.

Makanan Sihat

Makanan Sihat

Si kecil boleh di beri makanan sihat pejal selepas 6 bulan. Selepas 6 bulan usus bayi atau kanak-kanak, lebih matang dan boleh menerima makanan sihat pejal.

Antara makanan sihat yang di cadangkan selepas bayi 6 bulan ialah:

1. Bayam

Makanan sihat ini mengandungi zat besi, kalsium dan asid folik. Bayam bagus untuk otak dan tulang anak anda. Hidanglah bersama sup atau campur dengan bubur nasi.

2. Ubi keledek

Makanan sihat ini Kaya dengan vitamin B, C dan E, ia juga mengandungi potasium, kalsium, zat besi. Ada serat dan banyak karbohidrat.

3. Dadih

Makanan sihat Dadih atau Yogurt kaya dengan kalsium dan protien. Membantu membina tulang dan pertumbuhan gigi yang kuat. Membantu sistem penghadaman bayi anda. Cara hidang campurkan dadih dengan buahan, contoh anggur, epal, straberi, leyetkan supaya ia lebih kecil.

4. Oat

Sesuai untuk sarapan, banyak serat dan ia memberi tenaga pada anak anak anda.

5. Minyak ikan solomon

Kaya dengan Omega 3. Membantu mengurang serangan jantung. Membantu meningkatkan ingatan dan cerdas minda. Tingkat kecergasan mereka.

Jika anak anda sukar makan, tak lalu, apa kata anda perbagaikan makanan sihat mereka dan cuba menu di atas.

Makanan Sihat

lokasi 2

About admin

Nama saya Fauzi Ahmad, Pemilik blog ini dan laman web cpintrass.com. Blog ini dibina 2008 dan memaparkan perbagai isu. Anda boleh kongsi pendapat dan komen anda. nota ------- IKLAN YANG DI KELUAR ADALAH SECARA AUTO OLEH PIHAK GOOGLE SAYA TIADA KAWALAN TERHADAP ISU DAN GAMBAR TERSEBUT FAUZI AHMAD Admin Terima kasih kepada pelawat blog ini dan pelanggan produk saya.
[shareaholic app="share_buttons" id="11152297"]
This entry was posted in bayi, Makanan, panduan kesihatan and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*